Simona Fedele

1967, Udine (Italië)

Werk...

Door middel van haar werken analyseert Simona Fedele het enorme geheim van de menselijke eenzaamheid. Haar beelden ontwikkelen zich door introspectief onderzoek van het onderwerp. Het gekleurde oppervlak van haar werken is transmigratie, een transfiguratie van de geheime pijn van de geest, waarbij de kunstenaar ons een kleine grens laat zien tussen waarheid en fictie van de gevoelens.

Gaas wordt door de kunstenaar vaak gebruikt op canvas, waarbij de kleuren elkaar overlappen, als symbool van vitaliteit maar ook van dramatiek en uitdrukking van een diepe emotionele spanning. Het canvas is gewond, opzettelijk gescheurd, gereconstrueerd en opnieuw gescheurd, bijna om door deze gekwetste figuren alle vrees, de tegenstrijdigheid van het bestaan te benadrukken.

Over Simona Fedele

Simona Fedele werd geboren in 1967 in Udine (Italië), waar ze woont en werkt.

Sinds ze een klein meisje was, heeft ze een natuurlijke vaardigheid in tekenen, met behulp van technieken zoals schilderen met aquarellen en carbonpotlood. Ze werd gedreven door een natuurlijk instinct om alle kleuren te matchen en verschillende vormen uit te werken.

Naarmate ze ouder werd, kwam ze dichter bij haar kunst en werd ze zich meer bewust van kunst, dankzij haar theoretische studies. Aan de ene kant was ze enthousiast om te leren, maar aan de andere kant leed ze, omdat ze zich moest aanpassen aan picturale schema's waartoe ze zich niet thuis voelde. In feite is de vrijheid van haar emoties het overheersende element in haar werken, evenals de gewelddadige wellust van kleur als uitdrukking van haar stemming.

In de eerste fase van haar creatieve periode vinden we vooral figuratieve onderwerpen. In de daaropvolgende jaren werden haar werken beïnvloed door de studies van de Italiaanse en Europese artistieke figuratieve cultuur van de '500 tot vandaag; landschappen, stillevens en schetsen als experiment van nieuwe technieken of thema's. Haar werk heeft een opmerkelijk expressief karakter en een gematigde intensiteit, maar met brandende, warme, dichte tonen.

 

Ze heeft haar werk getoond in verschillende persoonlijke en collectieve tentoonstellingen in Italië en Europa, en ontving prijzen en erkenningen

32423149 1805155759548219 7900954050252767232 n

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief