Lucia Ricelli

Geboren in Rome, woont in Wenen, Zakynthos en Rome.

Werk...

Lucia Riccelli, schilder en performancekunstenaar.

Afgestudeerd aan de Accademia di Belle Arti di Roma in schilderkunst en scenografie. Studeerde en speelde klassiek ballet, hedendaagse dans (Rome, Wenen, Parijs) en viool. Sinds 1995 werkzaam als freelance artiest in Wenen in verschillende dans-theatergezelschappen. Tentoongesteld in galerieën in Europa, China en de VS. Lesgeven in schilderen, tekenen en dansen voor verschillende workshops in Italië, Oostenrijk, Duitsland, Egypte en Griekenland. Action-paintings op belangrijke openbare evenementen en tentoonstellingen. Regie van haar eigen performances en videokunst.

Over Lucia Ricelli

Ze werd geboren in Rome en studeerde aan het Liceo Artistico Statale, gespecialiseerd in schilderen. In 1993 studeerde ze af aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome met een diploma in decorontwerp.

Ze studeerde ballet aan een privéconservatorium in Rome en behaalde haar diploma in 1990. Daarna specialiseerde ze zich in hedendaagse dans, bewegingstheater en yoga en volgde ze cursussen in Rome, Wenen, Londen, Parijs en Salzburg. Ze studeert en speelt viool sinds 1987.

Nadat ze in 1995 naar Wenen was verhuisd, werkte ze voor verschillende dansgezelschappen in Italië, Oostenrijk, Duitsland, Groot-Brittannië (Londen), de VS (New York) en Egypte (International Festival for Experimental Theatre, Cairo).

De podiumkunsten hebben de artistieke ontwikkeling van Lucia Riccelli altijd beïnvloed. Ze regisseert haar eigen performances waarin schilderkunst, dans, videofilm, live muziek, installatiekunst en live schilderen continu worden verkend en weerspiegeld in haar artistieke werk.

Ze geeft les in schilderen, tekenen en moderne dans.

Lucia Riccelli Copyright PHOTO SIMONIS 5402 v3

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief